Hlavní obsah

Muž přes webkameru sledoval vraždu své přítelkyně

– Toronto • Aktualizováno

Svědkem boje své přítelkyně s jejím vrahem byl minulý pátek na vzdálenost téměř 18 000 kilometrů Meng Sien-čchao z Pekingu, informovala kanadská média. Krátce před vraždou 23leté Čchien Liou, která v kanadském Torontu studovala, s ní byl v kontaktu přes webovou kameru a jejímu zápasu s útočníkem bezbranně přihlížel.

Článek

Konverzaci páru hodinu po půlnoci ze čtvrtka na pátek přerušilo klepání na dveře. „Otevřela dveře muži. Mohla ho znát, svědek na internetu ale muže neznal,“ popsal vyšetřovatel Frank Skubic. Asi 180 centimetrů vysoký mladík Číňanku požádal, zda smí použít její mobilní telefon.

Následoval útok a marný boj ženy s násilníkem, který se zčásti odehrál mimo zorné pole kamery.

Přítel v Číně se na několika webových fórech snažil zalarmovat ženiny přátele z univerzity, což se mu později podařilo. Dvojice přátel s majitelem bytu dívku našla polonahou a mrtvou. Policie na místo činu dorazila až v průběhu dopoledne.

Příčina smrti nebyla zatím určena, policie stále čeká na výsledky toxikologických testů. Po podezřelém muži, o němž svědkové vypověděli, že někdo takový usiloval o ženinu přízeň, vyšetřovatelé pátrají. V hledáčku mají několik osob.

V Číně vystudovaná vysokoškolačka Čchien Liou přicestovala do Toronta loni v září, aby si na škole zdokonalila angličtinu. S přítelem se stýkala sedm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám