Hlavní obsah

Mrtvých po záplavách v Kongu už je téměř 400

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kinshasa

Počet mrtvých po bleskových záplavách a sesuvech půdy na východě Konga z tohoto týdne se téměř zdvojnásobil a přiblížil se čtyřem stům. Uvedly to agentury s odvoláním na místní úřady, podle nichž se bilance bude pravděpodobně dál zvyšovat. V sobotu úřady hlásily přes 200 mrtvých.

Foto: Moses Sawasawa, ČTK/AP

Lidé prochází kolem zničených domů ve vesnici Nyamukubi v Kongu

Článek

Thomas Bakenga, správce nejhůře zasaženého regionu v Kalehe v provincii Jižní Kivu, agentuře AP sdělil, že v neděli byla nalezena další těla. Mnoho jich podle něj plavalo v jezeře Kivu. Potvrzených obětí je nyní 394, zhruba tři stovky z nich už byly pohřbeny.

Přívalové deště v regionu Kalehe začaly ve čtvrtek večer. Řeky se vylily z břehů a bleskové povodně smetly většinu budov ve dvou vesnicích, což způsobilo velké ztráty na životech.

Místní vůdce Delphin Birimbi uvedl, že podle jeho informací jsou tisíce lidí nezvěstných. Agentuře AP řekl, že někteří lékaři přijeli ošetřit zraněné, ale lidé prosí o další pomoc v nouzi. Škody způsobené záplavami ztěžují distribuci pomoci, dvě hlavní silnice do oblasti jsou neprůjezdné.

Silné deště v posledních dnech zasáhly tisíce lidí ve východní Africe, včetně některých částí Ugandy a Keni. Záplavy a sesuvy půdy ve Rwandě, která sousedí s Kongem, si začátkem týdne vyžádaly 129 mrtvých.

V Kongu našli nejméně 176 obětí záplav. Ve dvou vesnicích

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám