Hlavní obsah

Mladé ženy v Zimbabwe znásilňovaly muže, chtěly jejich sperma na rituály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harare

Policie v Zimbabwe na sklonku minulého týdne zadržela tři ženy ve věku 24 a 26 let a obvinila je ze 17 útoků a znásilnění. Ženy dva roky znásilňovaly muže, aby získaly sperma, zřejmě k rituálním účelům.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Rosemary Chakwizira, Sophie Nhokwara a Netsai Nhokwara přepadávaly stopaře. Buď jim namíchaly omamné látky do pití, anebo jim přikládaly pistoli k hlavě. Policie u nich našla 33 kondomů se spermatem. Ženy už identifikovalo 17 obětí, podle policie jich ale může být víc. Úřady muže vyzvaly, aby se nebáli ozvat.

Trojice byla zatčena v neděli v Gweru asi 300 kilometrů na jih od hlavního města Harare. Policisté na ně přišli náhodou poté, co ženy se svým autem havarovaly. Právě v něm byly zmíněné kondomy.

Sperma mohlo sloužit k rituálním účelům. „Podle některých může být použito k obnovení života, když je jeho zdrojem. Někteří lidé si myslí, že zažene i smůlu,“ citovala CNN zimbabwského profesora sociologie Watche Ruparangandu.

Ženy zůstávají v policejní vazbě v Harare.

Reklama

Výběr článků

Načítám