Hlavní obsah

Malajsijské letadlo sestřelila armáda, uvádí nová kniha

Londýn

Britský spisovatel Nigel Cawthorn si hraje s myšlenkou, že zmizelé malajsijské letadlo sestřelila omylem armáda během svého cvičení. Konspirační teorie se objevuje v knize Flight MH370: The Mystery (Let MH370: Záhada). Kniha byla v pondělí uvedena na trh. V nadcházejících měsících má mít premiéru na plátnech kin i film.

Trailer k filmu The Vanishing Act o zmizení malajsijského boeingu

 
Článek

Kniha, která je první z nepochybně početné řady děl, jež na toto téma postupně vzniknou, se snaží novým způsobem objasnit záhadu letadla společnosti Malaysia Airlines, které zmizelo 8. března na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 lidmi na palubě.

Cawthorne, který se díky 150 knihám na kontě označuje za "nejvíce publikujícího žijícího britského autora", si pohrává s myšlenkou, že letadlo bylo omylem sestřeleno během americko-thajského vojenského cvičení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Handout, Reuters

Pátrací australský Lockheed AP-3C Orion při nízkém letu u australské lodi HMAS Toowoomba před tím, než jí shodí zásoby.

Podle jeho teorie byla tato chyba ututlána, protože se úřady obávaly případných odvetných útoků. Údaje posílající pátrání po letadle hned několika různými směry pak byly podle této teorie zástěrkou, která má realitu zamaskovat.

Na plátnech kin poběží i film 

Cawthorne svou teorii opírá o očité svědectví zaměstnance novozélandské ropné plošiny Mikea McKaye, který uvedl, že viděl na nebi ohnivou kouli, když pracoval na plošině v Jihočínském moři časně ráno 8. března. Nijak ale neřeší otázku, co se stalo s troskami letadla, z nichž se zatím nepodařilo najít ani zlomek.

Na knize o záhadě malajsijského letadla už podle médií pracuje také americká autorka Christine Negroniová, jež napsala knihu Deadly Departure o letu TWA 800, který se v roce 1996 zřítil nad Atlantským oceánem; tehdy zahynulo všech 230 osob na palubě. Nová kniha Negroniové se má jmenovat Crashed (Zřícené) a vyjde v nakladatelství Penguin.

Zároveň běží natáčení filmu The Vanishing Act o pohřešovaném malajsijském letadle, který by mohl být v kinech během několika měsíců. O víkendu se na serveru YouTube objevil devadesátivteřinový oficiální trailer filmu, který režíruje indický režisér Rupesh Paul.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám