Hlavní obsah

Letecké záběry: Obří tanker plný ropy u Srí Lanky se znovu ocitl v plamenech

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolombo

U Srí Lanky začal znovu hořet obří tanker New Diamond, který je plný ropy. Plameny zachvátily plavidlo poblíž komínu v zadní části lodi pouze dva dny poté, co byl uhašen původní požár ve strojovně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uhašený tanker u Srí Lanky znovu zachvátil požárVideo: Reuters

 
Článek

Podle kapitána New Diamondu Indiky da Silvy jsou plameny dostatečně daleko od nákladu paliva a surové ropy, kterou tanker převáží. Agentura Reuters uvedla, že ačkoli se plameny ještě nepodařilo uhasit, hasičům už se je podařilo dostat pod kontrolu.

Opětovný požár tankeru vyvolal ještě větší pozornost srílanských úřadů, které na místo vyslaly vědce a experty z Úřadu pro ochranu mořského prostředí. Ti mají za úkol zjistit, zda požár nezpůsobil ekologickou škodu.

U Srí Lanky hoří obří tanker plný ropy

Svět

Srílanské úřady se bojí úniku pohonných hmot a ropy, protože by to mělo tragické následky. Loď je od pobřeží vzdálena jen 60 kilometrů a Srí Lanka by takovou ekologickou katastrofu nezvládla.

Tanker New Diamond, který si pronajala ropná společnost Indian Oil Corp, plul z Kuvajtu do západoindického přístavu Paradip. Je 330 metrů dlouhý a ve svém nákladním prostoru převáží 270 tisíc tun surové ropy a 1700 tun paliva. První požár propukl ve strojovně 2. září, o čtyři dny později se jej podařilo uhasit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám