Hlavní obsah

Letadlo s 266 lidmi na palubě asistovalo při námořní záchranné akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Letadlo australské společnosti Qantas s 266 pasažéry na palubě se v pondělí krátce vychýlilo ze svého kurzu, aby mohlo asistovat při záchraně tří trosečníků uvízlých na záchranném člunu poblíž australských břehů.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Qantas

Článek

"Požádali jsme aerolinky Qantas o pomoc," řekl agentuře AFP jeden ze zástupců australské pobřežní stráže. Cílem akce bylo zajistit polohu záchranného člunu, aby mohli být trosečníci včas dopraveni do bezpečí. Úkolem plně naloženého dopravního letounu bylo tuto polohu potvrdit, aby se člun neztratil na volném moři.

Podle mluvčího společnosti Qantas nejsou podobné požadavky zcela obvyklé. Služby dopravního letounu prý nakonec nebylo zapotřebí, protože do oblasti se dříve dostal nákladní stroj typu Hercules. Trosečníci, jejichž rybářská loď se potopila přibližně 180 kilometrů od jihozápadního cípu Austrálie, byli nakonec dopraveni vrtulníkem do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám