Hlavní obsah

Kim údajně oslavoval raketový test i s manželkou, ta ale na videu není

Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se po čtyřech měsících znovu objevil na veřejnosti se svou manželkou Ri Sol-ču. Tvrdí to alespoň jihokorejská agentura Jonhap. Na videu, které severokorejská strana zveřejnila, však Ri nefiguruje. Její absence na veřejnosti vždy vyvolává spekulace o tom, jestli se třeba diktátorovi neznelíbila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un na koncertěVideo: Reuters

 
Článek

Ri se podle jihokorejské agentury Jonhap po čtyřměsíční přestávce objevila v neděli po boku svého muže na koncertě ženské popové skupiny Moranbong a dalších kapel. Akce se pořádala v Pchjongjangu na oslavu prvního testu mezikontinentální balistické rakety, o níž ovšem Jižní Korea tvrdí, že její vývoj není dokončen. [celá zpráva]

Na záběrech, které severokorejské úřady z koncertu zveřejnily, však Ri není.

Publikum během vystoupení aplaudovalo skladbám jako Ať nám ostatní závidí či Píseň o raketě Hwasong a vedle Kima seděla řada osob, které vedou raketový program země včetně předsedy Akademie věd národní obrany, uvedla agentura Jonhap.

Spekulace o těhotenství i boji se sestrou

Sedmadvacetiletá Ri, která je sama zpěvačkou, se nikde neukázala už loni. [celá zpráva]

Veřejnost ji nespatřila devět měsíců, takže se spekulovalo i o tom, že by s Kimem mohla mít další dítě. Ri má s Kimem zhruba čtyřletou dceru Ču-ä. Později se spekulovalo o dalším těhotenství Ri, ale zpráva o porodu už se pak neobjevila.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce KLDR Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču na archivní fotografii

Jiné hlasy hovoří o tom, že za upozaďováním Ri stojí možná Kimova mladší sestra Kim Jo-čong, která jako jediná z nejbližších vůdcových příbuzných figuruje v nejvyšším vedení země a s Kimovou manželkou, jež prý také není bez ambicí, údajně soupeří.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Kimova manželka údajně čeká druhé dítě

Manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una pravděpodobně čeká druhé dítě. Na veřejnosti se objevila v podobném těhotenském oblečení, jaké nosila i krátce...

Výběr článků

Načítám