Hlavní obsah

Islamisté v Mali zahrabali nemanželský pár po krk do země a pak je ukamenovali

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aguelhok

Strašlivou smrt připravili o víkendu islamisté ve městě Aguelhok na severu afrického Mali muži a ženě, kteří se provinili tím, že spolu měli milostný poměr, aniž by byli manželi. Oba milence vložili do připravených jam v zemi, po krk je zasypali, načež po jejich hlavách začali házet kameny, dokud oba nezemřeli, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Sever Mali ovládli radikální islamisté

Článek

„Byl jsem tam. Islamisté vzali nemanželský pár do centra Aguelhoku a ukamenovali je k smrti,“ potvrdil úředník místní vlády agentuře AFP. „Žena ztratila vědomí po prvních pár zásazích. Muž jednou zakřičel, pak ztichl,“ popsal hrůznou událost, které přihlížely na dvě stovky lidí.

Aguelhok se nachází v severomalijské oblasti Kidal, kterou ovládají islamističtí separatisté z kmene Tuaregů. V březnu došlo v zemi k vojenskému puči, po kterém Tuaregové obsadili severní území, na němž vyhlásili nezávislý stát Azavad. Mali se tak nachází v hluboké krizi a stále reálnější se jeví nutnost zahraničního vojenského zásahu.

Islamisté jsou také v poslední době terčem kritiky za zničení několik staletí starých svatyní ve starobylém městě Timbuktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám