Hlavní obsah

Hořící lidé běhali po nástupišti nádraží v Káhiře, mrtvé se nedaří identifikovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Žádný teroristický čin, byla to tragická nehoda, oznámily egyptské úřady v souvislosti se čtvrteční neštěstím na nádraží v Káhiře. Při nehodě vlakové soupravy zahynulo nejméně 25 lidí, dalších pět desítek bylo zraněno. Mrtvé se nedaří identifikovat kvůli rozsáhlým popáleninám, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku na nádraží v KáhiřeVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí zachytily kamery na nástupišti Ramsesova nádraží a v podchodu pod ním. Na nádraží přijížděl vlak z druhého největšího egyptského města - Alexandrie - a na nástupišti se pohybovalo velké množství lidí.

Vlak nejprve narazil do ocelové bariéry a vzápětí explodovala jeho palivová nádrž. Plameny se bleskově rozšířily po šestém nástupišti. Na záběrech jsou vidět hořící lidé, kteří se snaží dostat od místa výbuchu. Někteří se je snaží uhasit, další v panice prchají do bezpečí.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Ohořelé boty a zbytky oblečení na nádraží v Káhiře.

„Zachvátil je oheň, hořeli a utíkali, dokud o několik metrů dál neupadli. Byla to děsivá scéna," řekl jeden ze svědků tragédie. Zdravotníkům se nedaří kvůli rozsáhlým popáleninám oběti identifikovat. Odborníci tak musí provádět testy DNA.

Egyptská prokuratura uvedla, že nehodu zavinil strojvůdce, který opustil lokomotivu, aniž zatáhl za ruční brzdu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči lividují požár na nádraží v KáhiřeVideo: AP

Země má jednu z nejstarších a největších železničních sítí v regionu a nehody jsou tam velmi časté, připomíná agentura Reuters. Lidé si stěžují, že se vládám nedaří zajistit základní bezpečnost.

Velké vlakové neštěstí se v Egyptě stalo i v roce 2017, kdy o život přišlo 43 lidí a přes 100 dalších bylo zraněno. V Alexandrii se tehdy srazily dva osobní vlaky. Vůbec nejtragičtější byla nehoda v roce 2002 u Káhiry. Osobní vlak tehdy začal hořet, zahynulo 370 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám