Hlavní obsah

Dva dny po zemětřesení našli v troskách na Sulawesi živou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mamuju

Dva dny po ničivém zemětřesení na indonéském ostrově Sulawesi našli záchranáři v troskách živou ženu. Otřesy budovu ve městě Mamuju na západě ostrova zdevastovaly v pátek, ženu zachránili v neděli. Záběry přeživší v pondělí zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Sulawesi našli v troskách po dvou dnech od zemětřesení živou ženuVideo: Reuters

 
Článek

Zemětřesení o síle 6,2 stupně zasáhlo indonéský ostrov Sulawesi v pátek ráno místního času. Podle posledních informací indonéských úřadů si vyžádalo nejméně 77 životů a 820 lidí utrpělo zranění.

Úřady byly nuceny najít provizorní ubytování pro téměř 27 850 lidí a varují, že jim dochází jídlo, pokrývky a další pomoc.

Šéfka indonéské meteorologické, klimatologické a geofyzikální agentury Dwikorita Karnawatiová uvedla, že další zemětřesení v regionu by mohlo vyvolat vlnu tsunami. Doplnila, že podle předpovědí pro nadcházející týdny se Indonésie bude dál potýkat s extrémním počasím.

Chmurný začátek roku

Indonésie a jejích 17 tisíc ostrovů a ostrůvků leží na rozhraní tří velkých tektonických desek, a zemětřesení jsou tam proto častá. V roce 2018 Sulawesi zažilo silné zemětřesení a následnou ničivou vlnu tsunami, která si vyžádala přes 2000 obětí.

Indonéský ostrov Sulawesi zasáhlo zemětřesení, přes čtyřicet mrtvých a 600 zraněných

Svět

Čtvrtá nejlidnatější země světa se již od začátku roku potýká s řadou katastrof. Tento měsíc zasáhly provincie Severní Sulawesi a Jižní Kalimantan záplavy, které si vyžádaly nejméně dvě desítky mrtvých, zatímco při sesuvech půdy v Západní Jávě zemřelo nejméně 28 lidí. Letoun místních aerolinek Sriwijaya Air s 62 lidmi na palubě se 9. ledna zřítil do Jávského moře. V sobotu ve východní části ostrova Jáva vybuchla sopka Semeru, nebyly ale hlášeny oběti ani evakuace.

Reklama

Výběr článků

Načítám