Hlavní obsah

Djokovič přiznal porušení karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Srbský tenista Novak Djokovič podle stanice BBC přiznal na svém instagramovém účtu, že v prosinci porušil pravidla karantény, když dva dny po pozitivním testu poskytl interview.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Novak Djokovič

Článek

„Přiznávám, že jsme to měli přesunout,“ uvedl Djoković, který měl pozitivní test 16. prosince. „Cítil jsem se zavázán pokračovat a dát rozhovor L’Equioe, protože jsem nechtěl zklamat novináře. Dodržoval jsem sociální odstup a měl jsem roušku s výjimkou chvíle, kdy pořizovali moji fotografii.“

Další informace o porušení karantény označil za nepravdivé. Údajně měl jet do rodného Srbska a do Španělska.

Djokovič vyhrál

Zahraniční

Aktivity Djokoviče jsou pod drobnohledem australských úřadů. Tenista odmítající očkování dostal výjimku, že se i tak může účastnit grandslamového turnaje Australian Open, byť platí v Austrálii přísná protikoronavirová pravidla.

Výjimku dostal na základě toho, že v prosinci prodělal covid-19.

V příspěvku také obvinil svého agenta, že udělal chybu při vyplňování cestovních dokumentů. Djokovič byl zadržen na letišti hned po příletu, protože měl špatné vízum. Skončil v karanténním hotelu.

V pondělí soudce rozhodl, že nemusí být v karanténě, ale vláda nevyloučila, že mu může ministerstvo pro imigraci opět platnost víza zrušit krátce přes turnajem, na kterém chce obhájit loňské vítězství.

Reklama

Výběr článků

Načítám