Hlavní obsah

Čínu děsí sekta brutálně vraždící údajné démony mezi lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínu zaskočil kult, jehož vyznavači vraždí lidi, jež považují za démony. Poslední případ se stal koncem května, kdy byla brutálně ubita žena v bufetu McDonald's, protože odmítla sdělit členům církve mocného Boha své telefonní číslo, uvedla ve středu BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z čínských provozoven McDonald's

Článek

Šest členů této sekty přišlo do McDonald's v malém východočínském městě, aby tam našli další členy. Lidi u stolů žádali, aby jim dali svá telefonní čísla. Když to jedna žena odmítla, na místě ji utloukli. Na ostatní křičeli, aby se drželi dál, nebo je potká stejný osud.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vraždu zachytily bezpečnostní kamery a pachatelé byli zatčeni. Lítost však neprojevovali. Jeden z útočníků, Čang Li-tong, řekl při výslechu: „Bil jsem ji s maximální silou a taky jsem po ní šlapal. Byla démon. Museli jsme ji zničit.“

Není to však jediný případ. Loni ze stejného důvodu zabila svého otce jedna členka sekty. Pak se sama vydala do rukou policie.

Sekta bojuje proti Rudému drakovi

Církev mocného Boha založil před 25 lety Čao Wej-šang, který později emigroval do USA. Odmítal vládu komunistické strany, již označoval jménem Rudý drak: „Od chvíle, kdy se v roce 1949 dostala k moci komunistická strana, náboženská víra byla v kontinentální Číně likvidována a perzekvována komunistickou stranou – Rudým drakem.“

Odpor proti „velkému Rudému drakovi“ je podle sekty hlavní podmínkou spásy.

Své členy učí, jak vzdorovat výslechům, a říká jim: „I když mě ubijí k smrti, má duše je stále v Božích rukou. Boží slovo činí moji víru pevnou. Nikdy nepodlehnu ďáblovi.“

I když sekta zmiňuje útlak ze strany vládnoucích komunistů, sama se dopouští brutálního násilí. Její členové jsou obviněni z vražd ubitím i ubodáním, mrzačení a z nepokojů.

Jasné znaky sekty

Církev mocného Boha se chová jako typická sekta, vypovídají příbuzní jejích členů. Zbavuje je vazeb na rodinu i společnost a nutí je odevzdávat peníze.

Muž, jehož manželka se stala členkou sekty, řekl: „Kult je proti rodině, proti vládě, je nelidský. Neustále cvičí své členy ve lhaní manželům a manželkám. Zbavují se rodinných vazeb a povzbuzují ostatní, aby udělali totéž. Každý, kdo je rezolutnější v odmítání rodiny, se dostává výše. Berou lidi, kteří jsou mírní, a dělají z nich blázny a extremisty.“

Sektáři vytvářejí tajné buňky a používají pseudonymy, aby nebyli odhaleni.

Zejména po masakru v bufetu se ale čínské úřady zaměřují na likvidaci sekty.

Čína čelí v posledních letech stoupajícímu násilí, zejména četné jsou útoky nožem na nevinné kolemjdoucí, často i na děti.

Sekta tvrdí, že má několik miliónů členů a čtyři sta tisíc je jich ve vězení. Všichni věří, že se Bůh vrátí na zem v podobě Číňanky a rozpoutá apokalypsu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám