Hlavní obsah

Čína popravila členy sekty zabíjející démony v lidské podobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně popravili dva členy brutální náboženské sekty, kteří zabili ženu, o níž si mysleli, že je démon. Soud v pondělí uvedl, že nejvyšší trest byl vykonán na Čang Li-tongovi a jeho dceři. Ti v bistru McDonald’s zavraždili paní Wu, protože odmítla nabídku stát se členkou Církve mocného boha (Čchüan-neng-šen).

Foto: Profimedia.cz

Pětice sektářů odsouzená za vraždu v bistru, zcela vlevo Čang Fan, vedle ní její otec Čang Li-tong

Článek

Verdikt oznámil lidový soud na svém účtu na mikroblogu Weibo v pondělí ráno s tím, že otec a dcera „spáchali vraždu a použili kult, aby záměrně překročili zákon“.

Tři další členové sekty byli ve stejném případu odsouzeni do vězení. V říjnu dostali tresty v délce sedm let až doživotí. Hrdelní trest musí být v Číně vždy potvrzen soudem vyšší instance.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sedmatřicetiletou paní Wu napadli členové Církve mocného boha v květnu loňského roku v bistru v provincii Šan-tung. Odmítla jim dát své telefonní číslo, když verbovali nové příznivce kultu. Když dceři Čang Li-tonga odmítla podruhé poskytnout kontakt, ta na ni hodila židli. Pak se k útoku přidali další členové skupiny a ženu ubili k smrti. Podle soudu do ní kopali a šlapali po ní. Paní Wu zemřela na místě útoku.

Čang Li-tong řekl při výslechu: „Bil jsem ji s maximální silou a taky jsem po ní šlapal. Byla démon. Museli jsme ji zničit.“ [celá zpráva]

Bizarní kult

Sekta tvrdí, že se bůh vrátí na zemi v podobě Číňanky a rozpoutá apokalypsu. Církev mocného boha založil před 25 lety v provincii Che-nan Čao Wej-šang, který později emigroval do USA. Církev nezanikla a postupně získávala další členy, které zbavovala vazeb na rodinu a vytvářela u nich pocit naprosté závislosti.

Proti sektě, která tvrdí, že má milióny členů, zasáhly úřady poprvé v roce 2012, když ohlásila příchod apokalypsy a vyzvala k „rozhodující bitvě” proti „velkému Rudému drakovi”, jak nazývá komunistickou stranu. Tehdy bylo zatčeno tisíc příslušníků této náboženské skupiny.

Po vraždě v bistru zahájily čínské úřady rozsáhlý zátah a za tři měsíce zadržely tisíce členů sekty. [celá zpráva]

Mnozí byli obviněni z vražd ubitím i ubodáním, mrzačení a z nepokojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám