Hlavní obsah

Cestující rasisticky uráželi řidiče Uberu. Ten přišel o licenci

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Rasistické urážky si musel od dvou cestujících vyslechnout řidič Uberu v australském Sydney. Dvojice mužů odmítla vyhovět požadavku George Micheala Glita o přesunutí basy s pivem do kufru a začala ho urážet. Policisté, kteří incident řešili, udělili oběma mužům pokutu ve výši 13 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident přitom vyvolala prostá žádost řidiče Uberu. Glito žádal, aby muži basu s pivem, kterou s sebou měli, přesunuli po dobu jízdy do kufru. Cestující to odmítli. „Jsi zkur*enej arabskej otrok,“ pokřikoval muž, který držel piva, po řidiči auta. „Pracuješ v pátek v noci a podívej se na to auto, co řídíš. Vypadni odsud (ze země),“ dodal druhý.

Cestující z auta vystoupili ve chvíli, kdy Glito na svém požadavku trval. Po vystoupení ještě na vůz plivli. To už se ale k vozu přiblížili policisté, kteří mužům udělili pokutu ve výši 550 dolarů pro každého (necelých 13 tisíc korun).

„Zacházeli s vámi způsobem, jakému byste nikdy neměl čelit,“ řekl mimo záběr kamery jeden z policistů.

Řidič se rozhodl, že záznam incidentu zveřejní na sociálních sítích. Na nich se sice dočkal podpory uživatelů, zároveň ale přišel dočasně o svou licenci u Uberu, protože zveřejnil obličej výtržníků bez jejich svolení. Společnost v e-mailu nadále uvedla, že licenci Glitovi obnoví, pokud video ze sociálních sítích smaže.

Reklama

Výběr článků

Načítám