Hlavní obsah

Čeští agenti mě chtějí zatáhnout do vraždy v JAR, tvrdí Krejčíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští tajní agenti se údajně snaží zatáhnout uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře do květnové vraždy majitele jihoafrické sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona. Podle zpravodajského serveru news24.com to tvrdí sám Krejčíř, který se v JAR před českými úřady skrývá.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Jacksona údajně zabil muž pod falešným jménem George Smith, se kterým Krejčíř po svém zadržení v JAR pobýval v cele. Smith podle médií vykonával pro Jacksona špinavou práci. Krejčíř znal i Jacksona.

Krejčíř tvrdí, že vlastní místopřísežné prohlášení Smithe, který v něm uvádí, že dostal nabídku v přepočtu 372 000 korun a možnost získat imunitu za to, že podepíše prohlášení, že Krejčíř zabil Jacksona, nebo že ho Krejčíř zabít Jacksona poslal.

"Chtějí toto prohlášení proti mně použít, aby mě vydali," řekl Krejčíř. Jihoafrický soud by měl v pondělí nově projednat již jednou zamítnuté žádosti o vydání Krejčíře do Česka. Patrně ale bude záležitost odložena do doby, než padne konečné rozhodnutí o Krejčířově žádosti o udělení politického azylu v JAR.

Tajná služba je se Smithem v kontaktu

Česká tajná služba je podle Krejčíře se Smithem v kontaktu. Sám Krejčíř si s údajným Jacksonovým vrahem pravidelně telefonuje. "George Smith je na živu a pobývá na Kypru," řekl uprchlý český podnikatel, který spojitost s vraždou majitele striptýzových barů popírá.

Krejčíř jihoafrické policii předal telefonní číslo, ze kterého se mu Smith ozýval. "Nic neskrývám," dodal. Prohlásil, že kdyby měl na Jacksonově vraždě podíl, policie by o tom věděla.

Krejčíř je v Česku stíhán za majetkové a násilné trestné činy. Policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce ve vile v Černošicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám