Hlavní obsah

Černé skříňky airbusu bude v moři hledat akustické zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Francouzská loď se dvěma speciálními akustickými zařízeními začíná v pátek u ostrova Borneo pátrat po černých skříňkách z airbusu, který se tam zřítil v neděli. Nikdo ze 162 lidí na palubě letadla aerolinií AirAsie nehodu nepřežil.

Foto: Dewi Nurcahyani/Pool , Reuters

Příslušníci indonéského letectva pátrají v Jávském moři po zříceném airbusu.

Článek

Francouzská agentura BEA ve čtvrtek večer oznámila, že na místo neštěstí dorazí v pátek ráno loď se dvěma zařízeními na vyhledávání podmořských akustických signálů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na lodi je tým francouzských, singapurských a indonéských expertů. Tým BEA se účastní vyšetřování všech nehod letounů Airbus.

Pátrání se soustřeďuje na oblast v severní části Jávského moře, kde už se našly trosky letounu a deset těl. Špatné počasí zatím maří pátrání a brání potápěčům, aby hledali vrak letounu A320-200, který letěl z indonéského města Surabaya do Singapuru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranný tým vytáhl těla a trosky z moře, které pravděpodobně pocházejí ze zříceného airbusuVideo: Reuters

Podle šéfa záchranných operací Bambanga Soelistya jsou trosky roztroušeny v oblasti široké pět kilometrů.

Související téma:

Zprávy o tom, že záběry ze sonarů pod hladinou identifikovaly temný předmět, který by mohl být trupem letadla, se nepotvrdily, dodala agentura Reuters s odvoláním na indonéské činitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám