Hlavní obsah

Britský fotograf zneužil až 200 dětí, dostal 22krát doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvaadvacet doživotních trestů vynesl v pondělí soud v Londýně nad třicetiletým Richardem Hucklem, který přiznal vinu v 71 bodech obžaloby ze sexuálního zneužívání dětí v Malajsii. O předčasné propuštění bude smět žádat nejdříve za 25 let.

Foto: NCA/Handout, Reuters

Richard Huckle

Článek

Huckle se podle soudce Petera Rooka dopustil přímo „znásilňovacího tažení“. „Je velmi neobvyklé, aby soudce ukládal trest za tak rozsáhlé sexuální trestné činy jediné osobě,“ poznamenal.

Vyšetřovatelé se domnívají, že Huckle, který v Asii působil jako fotograf na volné noze, zneužil v letech 2006-2014 až 200 dětí ve věku šest měsíců až dvanáct let. Identifikovat se jich ale podařilo jen 23. Jednalo se o děti z chudých křesťanských společenstev v Kuala Lumpuru.

Sháněl peníze na publikaci

Hucklea usvědčilo 20 000 pornografických snímků dětí v jeho počítači včetně fotografií a videí ze znásilnění, kterých se dopouštěl.  Mladý Brit materiál sdílel na internetu, a dokonce se snažil veřejně vybrat peníze na publikování. Navíc měl rozepsaný jakýsi manuál pro pedofily a vedl si záznamy o svých zločinech. Mnohé další snímky se vyšetřovatelům získat nepodařilo, protože byly zašifrované.

Huckle přicestoval poprvé do Malajsie ve svých 19 letech jako učitel angličtiny. Zatkli ho předloni na letišti Gatwick u Londýna poté, co na něj britskou policii upozornili australští kolegové.

Huckle se při vynášení verdiktu modlil. Závěrečné stání krátce přerušila žena na galerii, která na obžalovaného křičela, že ani tisícinásobná smrt pro něj nemůže být dostatečným trestem.

Reklama

Výběr článků

Načítám