Hlavní obsah

Brita v Afghánistánu zachránil růženec stejně jako jeho pradědu za války

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Růženec po pradědovi zachránil život 19letému britskému vojákovi v Afghánistánu. Matka vojína Glenna Hocktona to řekla listu The Daily Express. Růženec údajně ochránil pradědův život při výbuchu bomby a nedávno Hocktona v poslední chvíli „upozornil“ na to, že stojí na mině.

Článek

Hockton byl sedm měsíců nasazen v neklidné provincii Hílmand. Na to, že stojí na mině, přišel během patroly možná v poslední vteřině před explozí. Růženec mu spadl, on se pro něj sehnul a všiml si miny pod nohou. Následně na ní musel zůstat stát tři čtvrtě hodiny, zatímco ho kolegové zachraňovali, což se jim podařilo.

„Jsme na něj hrdí,“ dodala Hocktonova matka Sheri Jonesová s tím, že syn v Afghánistánu přišel o několik přátel a sám unikl z jedné přestřelky s menším zraněním, když kulku zastavila ochranná vesta. V Afghánistánu si také zlomil pár žeber, ale nikoliv v boji.

Rodinný růženec už údajně zachránil život Hocktonovu pradědovi, když během nuceného pochodu vězňů dále od postupujících spojenců za druhé světové války přežil explozi bomby, při níž zemřelo šest jeho kolegů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám