Hlavní obsah

Dvanáctiletý Egypťan hrál hodiny populární hru na mobilu. Je po smrti, dostal infarkt

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragické události došlo nedaleko egyptského města Búr Saíd. Dvanáctiletý chlapec během hraní na mobilu dostal infarkt a cestou do nemocnice zemřel. Podle egyptského tisku, který o incidentu nyní informoval, strávil před smrtí u mobilního telefonu „hodiny”.

Foto: Profimedia.cz

Hra PUBG na mobilním telefonu. Ilustrační foto

Článek

Chlapce, vedle kterého ležel mobilní telefon, objevili v dětském pokoji jeho rodiče a okamžitě přivolali lékařskou pomoc. Jejich syn ale zemřel ještě před příjezdem do nemocnice ve městě Búr Saíd. Úmrtí nyní vyšetřuje policie.

Podle serveru Egypt Independent chlapec zemřel během několikahodinového hraní populární multiplayerové hry PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds). Ta je založená na principu „poslední přeživší hráč vyhrává”.

Zrodil se nový fenomén. S battle royale hrami se roztrhl pytel

Hry a herní systémy

Jak varovala Univerzita al-Azhar, hra využívá komplex psychologických metod, který obzvlášť u mladších hráčů může způsobit závislost.

Ačkoliv na první pohled vypadá hra nevinně, silně přitahuje milovníky dobrodružství, napětí a soupeření. Univerzita vyzvala učitele, kazatele a vědce, aby šířili povědomí o takové problematice.

Rodičům univerzita doporučila, aby kontrolovali svoje děti, omezovali dobu hraní her a podporovali jiné aktivity jako studium či sport.

Reklama

Výběr článků

Načítám