Hlavní obsah

Bangladéšského poslance stáhli z kůže a rozemleli do igelitových pytlů, ostatky naložili do kurkumy

Indičtí vyšetřovatelé uvedli, že od 13. května pohřešovaný bangladéšský poslanec Anwarul Azim Anar byl zavražděn v Indii v jednom z kalkatských bytů nájemnými vrahy, které si měl najmout bangladéšský podnikatel s americkým občanstvím. Poslancovo tělo pachatelé následně rozemleli a zabalili do igelitových pytlů a naložili do kurkumového prášku, aby zabránili jeho rozkladu. Informuje o tom indický list The Times of India.

Foto: Profimedia.cz

Indická policie (ilustrační foto)

Článek

Vyšetřovatelé z indického Oddělení pro vyšetřování trestných činů (CID) uvedli, že za smrtí Anara stojí skupina lidí, která poslance v koupelně „stáhla z kůže, odstranila maso a rozemlela ho, aby zabránila identifikaci“. „Pachatelé ostatky zabalili do plastových pytlů a kosti rozřezali na malé kousky,“ popisuje indický list.

Indická policie má dále podezření, že pachatelé ostatky smíchali s kurkumovým práškem, aby oddálili jejich rozklad. Následně je „pečlivě uložili do igelitových pytlů“, aby je mohli převézt. „Ve snaze zakrýt jakékoli stopy po ohavném činu byla koupelna před opuštěním bytu důkladně vyčištěna kyselinou,“ uvedl dále list.

CID dále zjistil, že plán na vraždu poslance byl vypracován nejméně měsíc dopředu a že hlavním podezřelým je podnikatel s americkým občanstvím Muhamad Akhtaruzzaman známý též jako „Šahín“, který si na poslance najal nájemné vrahy a zaplatil jim čtyři miliony bangladéšských taka (asi 776 tisíc korun).

Za vraždu své manželky dostal kazašský exministr 24 let

Evropa

Všichni podezřelí podle vyšetřovatelů pocházejí z Bangladéše a okamžitě po vraždě se do země vrátili. V Kalkatě se ubytovali v hotelu Chinar Park, z něhož odešli 17. května, v týž den odletěli do Bangladéše.

Deník Times Now World s odkazem na bangladéšský list The Daily Star uvedl, že zástupci indické CDI za pomoci bangladéšských kolegů tři podezřelé již zadrželi, včetně řidiče taxíku. Podle jeho informací bangladéšský poslanec provozoval v Kalkatě nelegální podnik se zlatem, kvůli kterému se s podnikatelem měl pohádat.

Údajné záběry s převozem zadrženého podezřelého z vraždy.

Akhtaruzzaman si následně měl najmout dohromady tři muže jmenované jako Amanullah, Mustafizúr a Faisal. Jeden z představitelů orgánů činných v trestním řízení pod podmínkou anonymity potvrdil, že všichni tři podezřelí byli zatčeni.

Pátrání po Anaraovi začalo až 17. května, když se na místní policii přihlásil Gopal Biswas, který bangladéšského politika zná a u kterého byl ubytovaný. Poslanec podle něho do Kalkaty přijel 12. května a druhý den zamířil na prohlídku k lékaři. Anar Biswase informoval, že po prohlídce se vrátí domů až na večeři.

Biswas dále uvedl, že Anarův telefon byl od 17. května nedostupný, a proto se rozhodl to nahlásit. Zda poslanec k lékaři vůbec dorazil, není jasné. Stejně tak úřady neuvedly, kde byl od 13. do 17. května.

Nezletilý vrah malého Joela dostal v Německu necelých osm let

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám