Hlavní obsah

Auto vjelo v Sydney do obchodu s hidžáby, 12 zraněných

Sydney
Aktualizováno

Dvanáct lidí bylo ve čtvrtek odpoledne místního času zraněno v Sydney, když do obchodu s hidžáby vrazilo auto, uvedl list The Guardian. Podle zasahujících zdravotníků byly mezi zraněnými většinou ženy mezi 18 a 30 lety, ale ošetřen musel být i řidič, kterého museli záchranáři vyprostit z vozu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do obchodu s hidžáby v Sydney vjelo auto, 12 lidí bylo zraněnoVideo: Reuters

 
Článek

K incidentu došlo ve čtvrti Greenacre v západní části Sydney. Auto s pohonem čtyř kol vjelo do obchodu Hijab House krátce po 15:00 místního času (7:00 SELČ).

Videa na sociálních sítích zachycují, jak na křižovatce vytáčí řidič motor svého tmavého SUV Subaru, až se od pneumatik kouří. Divoce troubí a natlačí dopředu bílý sedan, pak zrychlí a vjede do skleněných dveří obchodu.

„Velká rána, něco jako ohromné bum,” řekl k události obyvatel čtvrti Harry Merhi listu The Sydney Morning Herald. „Uvědomil jsem si, že je něco špatně, asi autonehoda, a pak jsem slyšel, jak odevšad přijíždějí policejní vozy, tak jsem přiběhl sem - auto bylo v obchodě,” dodal.

„Řidič a 11 chodců utrpělo zranění. Byli ošetřeni na místě, jejich zranění nejsou kritická,” uvedla v prohlášení policie státu Nový Jižní Wales, jehož je Sydney metropolí.

Incident zatím policie nevyšetřuje jako teroristický útok. Na ulici v této oblasti řidiči rádi takzvaně driftují, dodal Herry Merhi.

Reklama

Výběr článků

Načítám