Hlavní obsah

Australan bez kvalifikace kastroval muže, genitálie si ukládal do mrazáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý Ryan Andrew King z australského Brisbane dostal tříletý podmínečný trest za těžké ublížení na zdraví. Bez lékařské kvalifikace totiž provedl kastraci dvou mužů. Oba jeho „klienti” byli s odstraněním pohlavních orgánů obeznámeni a sami Kinga vyhledali, píše australský server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

King, který podle deníku Daily Mail pracuje jako elektrikář, se k nezákonným činům doznal minulý týden u soudu v Brisbane. Podle svých slov provedl loni a předloni kastraci u dvou osob – šestadvacetiletého muže z Nového Jižního Walesu a šestašedesátiletého muže z Victorie.

Seznámit se s nimi měl na webových stránkách, které poskytují informace zájemcům o kastraci. Zatímco první operaci vykonal v motelu v Logan City, druhou pak v hostelu v Brisbane. Oba muži podle prokurátora Edwarda Cokera souhlasili jak s kastrací, tak s pořízením videozáznamu, a dokonce i s jeho následným sdílením na internetu. Za kastrace si King nic neúčtoval.

Policie se o Kingovi dozvěděla poté, co se u staršího z mužů dostavily zdravotní komplikace a byl nucen vyhledat ošetření v nemocnici. Když policisté následně prohledali Kingův dům, objevili genitálie šestašedesátiletého muže v mrazáku. King přiznal, že kastraci provedl, ale zároveň tvrdil, že nejednal nijak protizákonně, neboť oba muži s operací souhlasili.

Prokurátor však u soudu zmínil, že souhlas mužů Kinga nijak neobhajuje a že musí být jeho konání odstrašujícím případem pro další potenciální „amatérské operace” v budoucnu.

Pozitivní zpětná vazba

Soudce Richard Jones nicméně uvedl, že dopad trestného činu byl u obou vykastrovaných mužů „pozitivní”. Zatímco starší z nich měl prohlásit, že kastrace měla „velký přínos pro jeho zdraví a životní pohodu”, neboť trpěl poruchou pohlavní identity, šestadvacetiletý muž si přál odstranění pohlavních orgánů už od svého dětství, neboť chtěl být eunuchem.

King byl odsouzen na tři a půl roku za mřížemi za těžké ublížení na zdraví, po 355 dnech strávených ve vazbě ale nyní soudce nařídil podmínečné propuštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám