Hlavní obsah

Armáda KLDR na manévry Jihokorejců reagovala dělostřeleckou palbou

Pchjongjang

Severní Korea ve středu pokračovala v dělostřelecké palbě poblíž pobřeží v reakci na střelbu, která je součástí vojenského cvičení jihokorejské armády. Stovky střel Severokorejci vypálili také v úterý. Severokorejská agentura KCNA ve středu oznámila, že armáda nařídila vojsku pokračovat v dělostřelecké palbě na východním a západním pobřeží.

Manévry jihokorejské a americké armády Video: Reuters

 
Článek

Jihokorejská armáda zahájila v úterý každoroční vojenské cvičení, které má připravit vojsko na možné severokorejské hrozby. Podle KCNA reaguje Severní Korea na palbu z jihokorejských raketometů.

V úterý pozdě večer místního času severokorejská armáda vypálila asi 100 střel do moře u západních břehů a dalších 150 u východního pobřeží, oznámil generální štáb jihokorejské armády.

KOMENTÁŘ: Kim odpaluje rakety jako vzteklé dítě – Alex Švamberk

Komentáře

Jihokorejská armáda opakovaně vysílala výzvu, aby KLDR s palbou přestala. Žádné zprávy o násilí mezi oběma korejskými státy se neobjevily.

Podle Soulu střely nedopadly do jihokorejských teritoriálních vod, ale do nárazníkové zóny, kterou obě Koreje vytvořily na základě dohody z roku 2018. Severní Korea střílí v této oblasti od minulého pátku, kdy vypálila stovky střel.

Jihokorejská armáda v úterý uvedla, že Severní Korea musí zastavit provokace podkopávající mír a stabilitu na Korejském poloostrově. Dodala, že ve spolupráci se Spojenými státy posiluje svou vojenskou připravenost.

Reklama

Výběr článků

Načítám