Hlavní obsah

Americká stíhačka F-16 se zřítila do moře u Jižní Koreje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stíhačka F-16 amerického letectva se ve středu zřítila do Žlutého moře u západního pobřeží Jižní Koreje. Pilot se katapultoval a nehodu přežil, uvedla s odkazem na americkou armádu agentura Reuters. Jedná se o třetí havárii amerického letounu F-16 v Jižní Koreji, k jedné došlo loni v květnu a k další v prosinci.

Foto: Profimedia.cz

F-16 Fighting Falcon

Článek

Letoun F-16 Fighting Falcon se nad mořem dostal do „nouzové situace za letu“ a zřítil se, uvedla peruť amerického letectva umístěná v Jižní Koreji.

Pilot se podle ní bezpečně katapultoval a byl zachráněn asi o hodinu později, je při vědomí a byl převezen do nemocnice na vyšetření, píše agentura Reuters.

„Jsme velmi vděční záchranným složkám Jižní Koreje a všem našim kolegům z týmu, kteří umožnili rychlé vyproštění našeho pilota,“ prohlásil podle agentury The Associated Press (AP) velitel perutě plukovník Matthew Gaetke.

„Nyní se zaměříme na pátrání po letadle a jeho vyzvednutí,“ dodal.

K podobné nehodě došlo loni v prosinci. Americká armáda tehdy uvedla, že pilot měl problémy během rutinního cvičného letu. I tehdy se pilot stihl bezpečně katapultovat a nehodu přežil.

V USA havaroval bombardér

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám