Hlavní obsah

Airbus čínských aerolinek se vracel do Sydney s dírou v motoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Dopravní letoun Airbus A330 aerolinek China Eastern se musel v neděli večer vrátit na letiště v Sydney, protože si posádka všimla díry v jednom ze dvou motorů. Cestující, kteří byli na palubě, řekli australským médiím, že slyšeli hlasitou ránu. Posádka je potom začala uklidňovat, že se nic vážného neděje. Skutečnost ale byla jiná. Letadlo muselo nouzově přistát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Sydney nouzově přistálo letadlo s dírou v motoruVideo: Reuters

 
Článek

„Panikařili jsme, protože jsme nevěděli, co se děje,“ cituje NBC News jednu z cestujících.

Letoun měl namířeno do Šanghaje, záhy se ale musel vrátit. Stevardky navíc pasažéry kvapně přesouvaly do pravé části stroje.

Co defekt motoru způsobilo, není jasné. „U takovýchto poškození často neznáte příčinu. Na začátku mohl být uvolněný šroub,“ řekl NBC News letecký odborník z univerzity v Novém Jižním Walesu.

Letadlo v pořádku přistálo na letišti v Sydney, odkud předtím odstartovalo. Nikomu z lidí na palubě se nic nestalo.

Mluvčí společnosti Rolls-Royce, která motory airbusu vyrábí, řekl NBC News, že jeho firma bude při vyšetřování maximálně pomáhat. „Víme o té události a budeme s naším zákazníkem a relevantními stranami úzce spolupracovat,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám