Hlavní obsah

Srbsko je připravené zvýšit tranzit zemního plynu do Maďarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud Ukrajina vypoví dohodu o tranzitu ruského zemního plynu, Srbsko je připraveno zvýšit dodávky plynu přes své území. V neděli to oznámil maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Foto: Profimedia.cz

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó

Článek

Šéf maďarské diplomacie uvedl, že už dnes přichází většina ruského zemního plynu do Maďarska přes Srbsko. „Prezident Srbska potvrdil, že pokud chce Maďarsko zvýšit dodávky plynu přes území Srbska, země je připravena zabezpečit zvýšenou kapacitu,“ řekl Szijjártó.

„Opětovně se ukázalo, že postavení plynovodu Turkish Stream bylo strategicky správné rozhodnutí,“ dodal maďarský ministr zahraničí.

Do Budapešti přijel srbský prezident Alexandar Vučič, který jednal s maďarským premiérem Viktorem Orbánem také o této otázce. Do maďarského hlavního města přijeli rovněž představitelé Turkmenistánu, Ázerbájdžánu, Kyrgyzstánu, Kataru, Turecka a Bosny a Hercegoviny.

„Úzká spolupráce se zeměmi západního Balkánu a středoasijskými zeměmi zajistí energetickou bezpečnost Maďarska,“ uvedl Szijjártó.

Maďarsko bude společně s Německem a Izraelem vyrábět bojové drony

Zahraniční

Budapešť a Moskva podepsaly smlouvy o zahájení stavby jaderné elektrárny Paks 2

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám