Hlavní obsah

Srbská klinika zproštěna obvinění z pedofilních praktik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Srbské úřady ve středu zprostily všech obvinění zdravotníky kliniky Ečim, kteří měli podle médií sexuálně zneužít stovky dětí. Policie uvedla, že metody používané k vyšetření sice nebyly vhodné, ale nešlo o pedofilii.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví uzavřelo Ečim v úterý. Reagovalo tak na stížnosti rodičů, i spekulace sdělovacích prostředků o možném hromadném zneužívání dětí. Ministerstvo vnitra dnes uvedlo, že obvinění vnesená proti klinice nejsou podložená.

Na podezřelé praktiky lékařů upozornili policii sami rodiče. Podle jejich výpovědí, citovaných deníkem Blic, se potomci vraceli z vyšetření rozrušení a stěžovali na to, že se museli fotit nazí a ve vyzývavých pozicích. Lékaři podle listu dětem přikládali na tělo také skleněné hranoly a snímali je s roztaženýma nohama digitální kamerou. Údajně jim tím měřili zakřivení páteře.

Lékaři takto prohlédli více než tisíc žáků z nejmenované základní školy v Bělehradě. Existovalo podezření, že fotografie dále šířili na internetu zájemcům ochotných platit za snímky nahých dětí.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám