Hlavní obsah

Soud s Radovanem Krejčířem v JAR byl odročen na říjen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v jihoafrickém Johannesburgu v pondělí odročil stání s českým podnikatelem Radovanem Krejčířem, který je obviněný z pojistného podvodu, na 11. října. Důvodem byla prý žádost Krejčířova právníka o kopii soudního spisu.

Foto: ČTK

Radovan Krejčíř před soudem v Johannesburgu.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Krejčíř je podezřelý, že pomocí zfalšovaných dokladů přesvědčil pojišťovny, že se nachází v závěrečné fázi rakoviny, a že tak neoprávněně získal pojistku asi 4,5 miliónu randů (kolem 11,5 miliónu korun). V dubnu byl propuštěn na kauci 500 000 randů (více než 1,2 miliónu korun).

Důvodem odročení byla žádost Krejčířova právníka Eddieho Klaasena o kopii soudního spisu od státního žalobce, napsal server Mail online. Podle Klaasena by mělo být 11. října, kdy se znovu objeví před soudem, stanoveno datum samotného procesu.

Naposledy se český podnikatel objevil před soudem 14. července, kdy se obhajoba snažila snížit na polovinu výši kauce. Krejčíř tvrdil, že nižší kauci žádá kvůli tomu, aby mohl platit výlohy u lékaře. Soud v souvislosti s odmítavým verdiktem poukázal na to, že hodnota Krejčířova majetku byla odhadnuta na více než 20 miliónů randů (přes 50 miliónů korun).

České úřady Krejčíře stíhají za jiné majetkové a násilné trestné činy. České policii podnikatel unikl při domovní prohlídce v roce 2005. V JAR žije od roku 2007; v témže roce Česko požádalo Jihoafričany o Krejčířovo vydání. Nynější proces v JAR ovšem s českou žádostí nesouvisí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám