Hlavní obsah

Soud: manželé za nehodu opilého známého nemohou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NANCY

Manželé, kteří nechali v roce 2000 odjet z domu opilého přítele, jsou nevinní. Rozhodl o tom v úterý soud v Nancy. Čelili obvinění z nezabránění trestnému činu. Jejich známý - Frederic Colin (29) - totiž při nehodě zabil pět lidí, včetně sebe. Manželům Angelique a Jean-Sebastian Fraisseovým hrozil až pětiletý trest a pokuta 75 tisíc eur (2,4 mil. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Manželé za nehodu nemohou, rozhodl soud

Článek

Soud dnes vzal v úvahu, že oba se všemožně snažili příteli v odjezdu zabránit. Naléhali na něj slovně, později mu i schovali klíče. Colin se ale prý začal chovat násilnicky a odjel.

Soud dal také zapravdu obhajobě, že nahlásit vše na policii nebylo  povinností páru. Řízení v opilosti totiž nespadá mezi případy přesně vymezené zákonem.

Přežila jen holčička

Opilý muž zabil před čtyřmi roky, přesně ve tři čtvrtě na čtyři ráno, v protijedoucím automobilu čtyři lidi. Stalo se to v momentě, kdy už více než čtyři kilometry jel v protisměru.

V době nárazu měl v krvi 2,4 promile alkoholu - tj. téměř pětinásobek povoleného limitu. Havárii přežila jen pětiletá holčička. Právě její babička manžele Fraisseovy zažalovala.

Dnes uzavřený případ se těšil velkému zájmu veřejnosti, a to také proto, že obviněná Angelique Fraisseová je od svých šestnácti let upoutána na pojízdné křeslo. Před desítkami let ji na silnici srazil opilý řidič. S manželem, kterého před časem rovněž srazil opilý řidič, se seznámila na léčení.

Potrestaný kavárník

Už vloni byl ve Francii odsouzen kavárník, který ve svém podniku nalil hostu 0,75 litru vína a nechal ho odjet autem.

Muž způsobil nehodu a zabil tři lidi. Dostal za to tři roky vězení, z toho polovinu podmínečně, zatímco kavárník vyvázl se dvěma měsíci podmínečně.

Ve Francii může mít řidič při usednutí za volant v krvi maximálně 0,5 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám