Hlavní obsah

Šojgu jede na oslavy do KLDR. Posílit vojenské vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr obrany Sergej Šojgu vede ruskou delegaci, která v úterý odcestovala do KLDR na oslavy 70. výročí příměří mezi Korejemi. S odvoláním na oficiální severokorejskou agenturu KCNA o tom informoval web Politico s tím, že podobnou delegaci vyšle do Pchjongjangu také Čína.

Foto: AP

Ruský ministr obrany během návštěv vojáků bojujících na Ukrajině

Článek

„Tato návštěva pomůže posílit rusko-severokorejské vojenské vazby a bude důležitou etapou rozvoje spolupráce mezi oběma zeměmi,“ uvedlo ruské ministerstvo na oficiálním telegramovém kanálu.

Vztahy mezi Moskvou a Pchjongjangem jsou v poslední době podle webu Politico označovány jako „vřelé“. Rusko v KLDR loni nakoupilo miliony dělostřeleckých granátů a raket a podobné obchody lze očekávat i letos. Západní sankce totiž omezily možnosti Ruska nakupovat zbraně a elektroniku, což přimělo Moskvu, aby se obrátila na země jako Severní Korea či Írán.

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Výročí dosud platného příměří, které ukončilo boje v korejské válce z let 1950 až 1953, připadá na čtvrtek. Technicky jsou Severní a Jižní Korea stále ve válce, protože po příměří nenásledovalo uzavření mírové smlouvy.

Čína vysílá do Pchjongjangu delegaci na vysoké úrovni, což je první potvrzená cesta od doby, kdy uzavřela své hranice kvůli pandemii covidu-19.

USA jsou v našem dostřelu. Snímky ukazují stotisícovou manifestaci v KLDR

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám