Hlavní obsah

Při střelbě v anglickém Plymouthu zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plymouth
Aktualizováno

Při střelbě v anglickém Plymouthu zemřelo šest lidí včetně útočníka. Informovala o tom policie. Dvě ženy a tři muži včetně útočníka zemřeli na místě. Další žena podle policie svým zraněním podlehla po převozu do nemocnice. Útok se nevyšetřuje jako teroristický čin.

Foto: Ben Birchall, ČTK/AP

Vyšetřovatel na místě střelby

Článek

Incident se odehrál krátce po šesté hodině večerní místního času ve čtvrti Keyham v Plymouthu na jihozápadě Anglie. Místní konzervativní poslanec Johny Mercer jej na Twitteru popsal jako „závažný a tragický", nikoliv však spojený s terorismem.

Střelba v jižním Švédsku, nejméně tři těžce zranění

Evropa

Sedmapadesátiletá Sharron Turnerová, která žije v blízkosti místa střelby, listu The Times řekla, že útočník vykopl dveře dvojdomku, načež zastřelil mladou matku a její malou dceru, které bylo asi pět let.

Foto: Ben Birchall, ČTK/AP

Policie na místě střelby v Plymouthu

Podle informací Turnerové měl muž černé a šedé oblečení a byl vyzbrojen poloautomatickou zbraní. Po střelbě útočník podle listu uprchl přes park za domem, kde zabil další lidi, kteří venčili své psy.

Reklama

Výběr článků

Načítám