Hlavní obsah

Škola pro homosexuály otevře v září v New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Město New York otevře od září střední školu určenou pro homosexuály, bisexuály a transsexuály. Vzdělávací instituce The Harvey Milk nabídne místa ve svých lavicích stovce studentů. Jméno škola získala po prvním městském inspektorovi, jenž se otevřeně přiznal k homosexualitě. Byl zavražděn v roce 1978.

Foto: Olomoucký kraj

Plakát III. setkání Hanáků v Tovačově.

Článek

"Myslím si, že je to opravdu dobrá myšlenka. Velká část dětí s homosexuálními a lesbickými sklony se stává v běžných školách terčem útoků a šikany," uvedl starosta města Michael Bloomberg v pondělí. "Snažíme se jim tímto poskytnout bezstarostné vzdělání," dodal.

Idea není nová

Myšlenka není zcela nová. Na podobném principu fungovaly rovněž dvě speciální třídy založené v New Yorku v roce 1984. Vše financovala, podobně jako nyní, společnost Hetrick-Martin Institute. Nová instituce se oproti staršímu modelu poněkud vylepší. Přibudou mimo jiné specializace na angličtinu a matematiku.

Město realizaci projektu umožnilo rekonstrukcí budovy. Výše nákladů na obnovu nemovitosti, vybavení tříd přesáhla tři miliony dolarů (asi 90 mil. Kč). 

Naučí se i vařit

Děti by se ve speciální škole také měly detailně seznámit s principy výpočetní techniky, umění a vaření. Podle internetové stránky organizace škola dětem umožní "dosáhnout středoškolského vzdělání v bezpečném a chápavém prostředí". Její zřizovatelé prý věří v úspěch projektu zaleženého na "respektování odlišností uvnitř lidské komunity"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám