Hlavní obsah

Shodil mne ze schodů, obvinila manželka drážďanského primátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie vyšetřuje drážďanského primátora Dirka Hilberta pro podezření z ublížení na zdraví manželky, operní pěvkyně Su Yeon, s níž je v rozvodovém řízení. Žena tvrdí, že ji manžel shodil ze schodů, což ale Hilbert popírá.

Foto: Profimedia.cz

Drážďanský primátor Dirk Hilbert s manželkou Su Yeon na snímku z loňského léta

Článek

Podle deníku Bild se incident odehrál v domě manželů, z nějž se primátor sice už odstěhoval, ale přišel si ještě vyzvednout některé věci. Žena mu v tom prý chtěla zabránit, načež došlo k fyzické potyčce, při níž se manželka zřítila ze schodiště.

„Zřejmě došlo ke sporu mezi odděleně žijícím párem, v jehož důsledku 51letý Němec údajně fyzicky napadl 43letou Němku,“ potvrdil mluvčí drážďanské policie Thomas Geithner s tím, že konflikt přijelo na místo řešit šest policistů.

„Žena podala trestní oznámení, oba zúčastnění ale líčili případ odlišně,“ dodal mluvčí. Policie nicméně spustila vyšetřování pro podezření z ublížení na zdraví.

Su Yeon, která je korejského původu a zpívá v opeře v Saské Kamenici (Chemnitz), v květnu oznámila, že se s Hilbertem po patnáctiletém manželství rozchází. Důvodem je nevěra, které se manžel dopustil tím, že v dubnu vzal s sebou na služební cestu do Austrálie milenku.

„Sám se mi s tím svěřil. Byl to pro mne šok. Rozcházíme se,“ potvrdila tehdy Su Yeon, která má s primátorem syna.

„Barokní kníže“

Cesta k protinožcům má pro Hilberta, člena liberální strany FDP, i důsledky v městské radě. „Chová se jako barokní kníže, který si do delegace přibere milenku,“ kritizovali primátorovu aféru zástupci strany Levice. Ti si také vyžádali kontrolu cestovních výloh, jejíž výsledek ale ještě není znám.

Ani Su Yeon, ani Hilbert se nechtějí ke konfliktu v domě vyjadřovat. „Soukromý život primátora nekomentujeme. Všechny dotazy je nutné adresovat k němu,“ reagovala mluvčí radnice na dotaz deníku Bild.

Drážďany nejsou jen Zwinger. Město a okolí láká na rozmanité aktivity

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám