Hlavní obsah

Sesuv bahna zablokoval slovenskou dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Klíčovou slovenskou dálnici D1 v úterý ráno nedaleko Bratislavy zablokoval rozsáhlý sesuv půdy. Masa bahna se na silnici zřítila u odpočívadla Triblavina ve směru ze Sence do Bratislavy. Sesuv způsobil i jednu nehodu. Lehce se při ní zranil jeden člověk. Na dálnici se po neštěstí začaly tvořit několikakilometrové kolony.

Článek

"Bahno se rozlilo na 300 až 450metrový úsek," sdělila Alena Toševová z bratislavské krajské policie. Vrstva masy půdy dosáhla podle ní místy 60 centimetrů. Na silnici skončil také jeden strom s kořeny, křoviny a kusy ledu.

Podle mluvčího slovenské Národní dálniční společnosti Marcela Jánošíka bylo zřejmě příčinou sesuvu masivní tání sněhu na okolních polích. Dálnice se u Triblaviny zařezává do terénu.

Dálnici silničáři znovu otevřeli ve tři čtvrti na deset, svah u silnice ale podle Jánošíka musí ještě posoudit statik.

Dálnici D1 využívají řidiči jako hlavní tah mezi Bratislavou, severním Slovenskem a Košicemi na východě země. Dálnice končí u Považské Bystrice, do Žiliny a Košic se na většině úsecích jezdí po obyčejných silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám