Hlavní obsah

Šestnáctiletý fotbalista Francie při pozápasové bitce zabil o rok mladšího soupeře z Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný případ násilí při sportovní události řeší německá policie. Odehrál se na víkendovém turnaji mládežnických fotbalových týmů ve Frankfurtu nad Mohanem, když se mezi hráči německého JFC Berlín a francouzského FC Méty strhla po zápase na hřišti bitka. Výsledkem je mrtvý 15letý fotbalista berlínského týmu po úderu do hlavy zezadu, který mu uštědřil o rok starší hráč francouzského celku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý, kterým je podle deníku Bild Maročan žijící ve Francii, skončil ve vyšetřovací vazbě. Je stíhán pro ublížení na zdraví s následkem smrti, za což může dostat až deset let vězení v zařízení pro mladistvé.

Podle vyšetřovatelů útočník nejprve pěstmi napadl jiného hráče berlínského týmu, až poté se pustil do 15letého Paula. Tomu se podařilo prchnout, ale pachatel to nevzdal a zezadu tvrdě udeřil oběť do hlavy a krku, jak potvrdila státní zástupkyně Nadja Niesenová.

Útočník nato odešel, přestože se napadený zhroutil k zemi. Záchranáři ještě na hřišti prováděli oživovací pokusy, načež dopravili chlapce do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že Paul utrpěl vážné poranění mozku, na jehož následky o tři dny později zemřel. Niesenová mezitím potvrdila, že oběť se stane dárcem orgánů.

„Nutná sebeobrana“

Právní zástupce podezřelého řekl, že jeho klient je nevinný. Rvačku podle něj vyprovokovali hráči berlínského týmu. „Můj mandant jednal v nutné sebeobraně,“ prohlásil advokát s tím, že šlo o „dynamický proces, kdy nikdo nevěděl, kdo, jak a kde rozdává rány“.

Francouzský klub mezitím vydal prohlášení, že je tragédií „hluboce otřesen“ a že všichni přítomní hráči i jejich rodiče jsou k dispozici německým úřadům, aby mohly incident řádně vyšetřit. Podle stanoviska klubu zadržený fotbalista popírá, že by chtěl protihráče z berlínského týmu úmyslně zranit.

Tragédie v Rostově na Donu: Při dětském fotbalovém utkání spadla tribuna

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám