Hlavní obsah

Sebevražedný atentátník u Nábulusu neuspěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Palestinský sebevražedný atentátník v pondělí odpálil na svém těle nálož na křižovatce na západním břehu Jordánu. Při výbuchu zahynul, ale izraelským vojákům, kteří stáli na nedalekém kontrolním stanovišti, se nic nestalo. Oznámil to izraelský rozhlas.

Foto: Luboš Frýdek

Soutěž není jen pro muže.

Článek

Incident se odehrál mezi izraelským městem Roš Haajin a židovskou osadou Šavej Šomron, která leží poblíž Nábulusu, tedy z druhé strany linie, dělící Izrael od západního břehu. Podle izraelské armády muž plánoval útok ve středu země.

Vojsko v pohotovosti

Izraelská policie a vojáci byli dnes ráno z obav před hrozícími atentáty uvedeni do pohotovosti. Na pohraniční linii s palestinským územím jsou zřízeny dodatečné silniční hlídky, z nich jedna je právě u Roš Haajinu.

K poslednímu velkému sebevražednému útoku přitom došlo 4. října v Haifě, kde zemřelo přes dvacet civilistů.

Hamas nechce příměří

Palestinská radikální organizace Hamas dnes vyloučila možnost jednostranného příměří s Izraelem. Podle jejího vůdce Abdal Azíze Rantisího hnutí útoky na osadníky a vojáky zastaví jen v případě, že s útoky na Palestince skoncuje také Izrael.

Související témata:

Výběr článků

Načítám