Hlavní obsah

Schuster opět popudil svou dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský prezident Rudolf Schuster, jak se zdá, nemá při výběru dovolené nejšťastnější ruku. Ať se pohne kamkoli, sklidí kritiku. Když předloni brouzdal brazilskými tropy, kde onemocněl, novináři ho nazvali hazardérem. Kritice se nevyhnul ani letos. Na dovolenou se totiž vydal do země, kde vládne prezident s pověstí nedemokratického politika.

Foto: Marian Hochel

Bartholomeus Spranger - Venuše a Adonis (1607-1611)

Článek

Podle prezidentské kanceláře bude Schuster trávit svou dovolenou společně s rodinou do konce července v letovisku na ukrajinském černomořském pobřeží. Vášnivý cestovatel Schuster zvolil tentokrát celkem střídmý program, chce se věnovat svým koníčkům - fotografování, filmování a psaní knih.

Proč právě Ukrajina?

Někteří slovenští novináři však jen kroutí hlavou, proč se musí Schuster rekreovat právě na Ukrajině. Trnem v oku je prezident Leonid Kučma, který se údajně chystá svého slovenského kolegu navštívit přímo na pobřeží. Podle kritiků měl Schuster raději přijmout nabídku strávit dovolenou v Chorvatsku. Prezident se ale brání, že tamní pláže už zná z minulosti.

"Během pobytu na černomořském pobřeží (Schuster) dokonce plánuje i setkání se svým osobním přítelem, 'demokratem' Leonidem Kučmou. Prezident Schuster odcestoval na dovolenou s kamerou a fotoaparátem. Jaká zvířata chce honit na Ukrajině, se neví. Možná bude fotit a natáčet disidenty," napsal slovenský týdeník Plus 7 dní.

Kučma... to snad NE!

List Sme zase připomněl, že Schusterův hostitel Kučma má pověst nedemokratického politika, který se jako nevítaný host objevil loni na pražském zasedání NATO. Kvůli ukrajinskému prezidentovi se nakonec tehdy musel předělávat zasedací pořádek, aby se jeho sousedství vyhnuli americký prezident George Bush a britský premiér Tony Blair.

Volno dostal také Schusterův osobní lékař, který na Ukrajinu neodcestoval. Hlava státu se tentokrát svěřila do péče své dcery, která je lékařkou. Kritici si jen povzdechli, že to snad bude stačit. Schuster totiž před několika lety prodělal závažné onemocnění tlustého střeva a bez potíží se neobešlo ani jeho brazilské dobrodružství. Prezident musel být kvůli žaludečním problémům, úpalu a dehydrataci hospitalizován a jak později přiznal, na chvíli jej zajali také indiáni.

Dzurinda se sluní ve Francii

Premiér Mikuláš Dzurinda si vychutnává slunce a moře na plážích ve Francii. Léto si chce užít pouze se svou rodinou, protože podobně jako v minulých letech podepsal revers a svou ochranku nechal doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám