Hlavní obsah

Ruský plukovník ukradl sedm tankových motorů a rozprodal je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rostov na Donu

Plukovník ruské armády byl zatčen pro podezření, že ukradl sedm motorů pro tanky typu T-90 a následně je prodal za 20,5 milionu rublů (5,4 mil. Kč). Deliktu se měl dopustit v období od listopadu 2021 do dubna 2022.

Foto: Profimedia.cz

Ruský tank T-90

Článek

Podle ruského listu Kommersant měl 44letý plukovník na starosti technickou podporu tankových jednotek Jižního vojenského okruhu. Policisté jej zadrželi poblíž Rostova na Donu a obvinili z krádeže dílů určených pro kompletaci tanků a z podvodu velkého rozsahu.

Zmíněné motory pocházely z továrny na výrobu tanků v Čeljabinsku. Deliktu se měl dopustit ve spolčení s dalšími osobami. S kým přesně plukovník spolupracoval a komu díly prodal, není jasné.

Soud zatím poslal plukovníka na dva měsíce do vazby. Obhájce důstojníka trvá na tom, že o vině jeho mandanta neexistují žádné důkazy.

Případů je víc

Podle citovaného deníku nejde o první případ takové krádeže v ruských ozbrojených silách. V roce 2019 například tři důstojníci ukradli několik motorů pro nákladní auta Kamaz v celkové hodnotě 1,3 milionu rublů. Soud je shledal vinnými a poslal je na dva a půl až tři roky do vězení.

Jaký trest hrozí plukovníkovi v případu ukradených tankových motorů, Kommersant neupřesnil.

Putinův spojenec si založil firmu v Británii. Ta mu přitom dávno předtím zmrazila majetek

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám