Hlavní obsah

Řekové znají obsah černých skříněk Boeingu, ale tají ho

ATÉNY

Řečtí vyšetřovatelé už od svých francouzských kolegů znají analýzu obsahu černých skříněk zříceného Boeingu 737 u Atén. Co obsahují, ale nesdělili. Lékaři zatím dalšími pitvami zjistili, že všichni pasažéři zemřeli až při nárazu letadla na zem, do té doby byli možná v bezvědomí, ale živí. Co bylo příčinou pádu letalda kyperské společnosti Helios Airways, se stále neví.

Článek

"Práce na skříňce s nahrávačem hlasů v pilotní kabině se uskutečnily za přítomnosti řeckého představitele. Zařízení nebylo moc poškozené. Zveřejňovat zjištěné skutečnosti má právo jen Řecko, které vede vyšetřování," uvedl v prohlášení francouzský úřad pro leteckou bezpečnost.

Francouzi zkoumají i druhou skříňku, kde jsou záznamy z průměhu letu, ta je ale velmi zničená a při vyšetřování podle všeho nepomůže.

Lidé byli před nárazem živí

Vyšetřování zcela vyvrátilo původní teorii, že většina ze 121 mrtvých lidí na palubě stroje, který ovládal autopilot, byla v době narázu mrtvá. Dosud se mluvilo o tom, že při nárazu žilo jen několik lidí. [celá zpráva]

"Pitvy všech nalezených těl z kyperského boeingu, který se před týdnem zřítil u Atén, ukázaly, že oběti zemřely až při dopadu letounu na zem," sdělil v neděli šéf řeckých vyšetřovatelů Philipos Kutsaftis. Při nárazu ale byli lidé zřejmě v bezvědomí.

Popírá to dřívější spekulace, že 121 lidí na plaubě umrzlo, nebo se udusilo kysličníkem uhelnatým. Vyšetřovatelé stále pohřešují tři těla.

Posádka letu z kyperské Larnaky do Prahy před ztrátou spojení a následnou katastrofou hlásila problémy s klimatizací v elektronickém centru stroje. To podle odborníků mohlo vyvolat řadu vážných problémů. Let v posledních chvílích doprovázely dvě stíhačky.

Reklama

Související témata:

Související články

Řecké úřady chtěly kyperský boeing sestřelit

Řecké úřady chtěly podle místního tisku v neděli sestřelit kyperský Boeing 737, jehož piloti byli v bezvědomí nebo mrtví a který nikým neřízený začal ohrožovat...

Výběr článků

Načítám