Hlavní obsah

Řekové hledají nezvěstnou loď se 17 lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Řecká nákladní loď s cementem se potopila v noci na pátek poblíž Malty. Záchranáři pohřešují sedmnáct členů posádky. Pátrání po nich ztěžuje velmi špatné počasí. Země je totiž doslova zavalena sněhem, který na mnoha místech přerušil elektrické vedení.

Foto: Václav Vlasák

Práce na výzdobě čarodějnické krčmy.

Článek

Loď Kefi s osmi tisící tunami cementu vyslala v noci signál SOS s krátkou zprávou, že se naklonila poté, co do trupu pronikla voda.

Na pomoc hned vyrazily dvě lodi nacházející se poblíž: Merlin plující pod americkou vlajkou a ukrajinské plavidlo Jurij Savinoj. Poškozenou Kefi, ani námořníky však už nenalezly.

Pohřešované plavidlo dlouhé 118 metrů patří řecké firmě a plulo pod komorskou vlajkou. Na palubě bylo v době vyslání SOS 16 námořníků (Maročanů) a řecký mechanik. Loď vezla cement z Istanbulu do nejmenovaného západoafrického státu.

.: Chodci se marně chrání před sněhem nedaleko aténského komplexu Zappion. Foto: REUTERS

Nebývalé přívaly sněhu doslova odřízly od světa obyvatele několika ostrovů na východě země, mj. Lymnos. Úřady v oblasti vydaly z bezpečnostních důvodů zákaz vyplutí na moře.

Na západě Řecka jsou uzavřeny školy, toto omezení postihlo i Atény. Podle meteorologů budou rozmary počasí, střídání sněhu a dešťů, pokračovat i tento víkend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám