Hlavní obsah

Radikálové zveřejnili popravu tří Kurdů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Iráčtí muslimští radikálové na internetu v neděli zveřejnili videonahrávku s vraždou tří členů irácké Demokratické strany Kurdistánu (KDP). Extremisté prý uřízli Kurdům hlavy proto, že spolupracovali s americkou armádou.

Foto: Jiří Smutný

Arnošt Goldflam v kavárně za zahradě vily Löw-Beer

Článek

Skupina Ansar Sunna (Stoupenci tradic), která je údajně blízká fundamentalistické organizaci Ansar Islám, zajala Kurdy jako rukojmí nedaleko města Tadží severně od irácké metropole Bagdádu, když jeli ve vojenských vozidlech na základnu v severním Iráku.

Tito tři muži "byli vojáci zrádcovské KDP a pocházeli z města Zacho na hranicích s Tureckem," uvedla skupina v prohlášení na svých internetových stránkách.

"Po výslechu a nutném ověření důkazů jsme naplnili boží spravedlnost a těmto třem mužům bylo podříznuto hrdlo. Jejich těla byla poté ponechána na silnici vedoucí do Mosulu," dodala skupina, podle níž má násilný čin sloužit jako varovný příklad.

Irácká policie ve středu oznámila, že severně od Bagdádu našla tři těla s oddělenými hlavami. Zatím není jasné, zda by mohlo jít o mrtvoly Kurdů z videozáznamu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ozbrojenci sťali v Iráku údajného agenta CIA

Na internetu se objevila další nahrávka stětí muže neznámými ozbrojenci. Záběry ukazující brutální vraždu údajného "agenta CIA" ozbrojenci v Iráku ve středu...

Výběr článků

Načítám