Hlavní obsah

Rabování, bouračky a přestřelky. Tak vypadaly tři dny na útěku amerických vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyloupené domy, bouračky, ukradená auta, přestřelka a rvačky. To všechno stačili uprchlí vězni Ricky Dubose a Donnie Rowe během tří dnů, které strávili na útěku z věznice ve státě Georgia.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Uprchlí vězni z amerického státu Georgia, Donnie Rowe a Ricky Dubose, po dopadení

Článek

Vězňům se podařilo prchnout během převozu, když napadli a zabili dva dozorce. Následně ujeli v ukradené Hondě. [celá zpráva]

Vydali se směrem na sever. Ještě předtím stačili vyplenit dům a převléknout se z vězeňských úborů. V nedalekém městě Madison ukradli dodávku. Byla to pro ně hračka, protože řidič nechal klíčky v zapalování, uvedl Howard Sills, místní šerif.

V dodávce ujeli přibližně 400 kilometrů a v noci na středu přejeli přes hranice do státu Tennessee. Nedaleko hranice vyloupili dům, který obýval starší manželský pár.

Foto: Courtesy Georgia Corrections/Handout, Reuters

Ricky Dubose (vlevo) a Donnie Rowe

Vtrhli do jejich domu, ukradli jídlo, oblečení, šperky a také džíp. S ním pokračovali v útěku. Jakmile prchli, okradený manželský pár zavolal policii a nastala honička. Během ní prchající vězni nabourali několik vozů a rozpoutali střelbu. Nakonec s vozem narazili do stromu. Z havárie vyšli bez zranění, podařilo se jim z vozu dostat a policistům znovu prchnout.

Štěstí je ale opustilo ve chvíli, kdy se pokoušeli ukrást další auto. Majitel si jich všiml a s pomocí souseda je dokázal zneškodnit a předat policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám