Hlavní obsah

Queen Mary 2 vyplula, čekají ji bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejmodernější a největší dopravní loď světa Queen Mary 2 se v pondělí večer vydala na svou první cestu z Anglie do Ameriky. Meteorologové předpovídají pro jih britských ostrovů vichřice o síle až sto kilometrů.

Foto: Divadlo Alfa

Skupovu Plzeň pořádá Divadlo ALFA Plzeň.

Článek

"Odjezd se nebude měnit. Queen Mary 2 je na to stavěná," znělo před odplutím sebevědomé prohlášení společnosti Cunard, která britskou loď vlastní.

První cesta lodi, která hýří superlativy, povede do floridského Fort Lauderdale. Tam by ji měl podle informací Cunardu přivítat i floridský guvernér Jeb Bush, který je bratrem nynějšího prezidenta USA. Letos má QM2 v plánu navštívit také Středomoří, Afriku, Skandinávii a Jižní Ameriku. S Queen Elisabeth 2, po níž přebírá žezlo vlajkové lodi Cunardu, vpluje v dubnu do New Yorku.

Queen Mary 2 byla pokřtěna královnou Alžbětou II. minulý týden. Společnost Cunard si slibuje, že se jí díky luxusní lodi poskytující veškerý komfort a zábavu včetně planetária, podaří výrazně oživit zájem o luxusní lodní výlety.

Na její paluby se vejde až 3000 cestujících. Premiérová komerční plavba byla již měsíce beznadějně vyprodaná, a to i přes závratné ceny lístků. Nejlevnější stál 3100 eur (asi 100 tisíc Kč), nejdražší pak 48 tisíc eur (asi 1,5 mil. Kč).

Související témata:

Související články

Královna světových vod vyplula na moře

Největší a nejpřepychovější dopravní plavidlo na světě Queen Mary 2 opustila v pondělí bretaňský přístav Saint-Nazaire, kde ji za necelé dva roky postavili...

Výběr článků

Načítám