Hlavní obsah

Prokurátorka schválila obžalobu Šarona, soudu nejspíš neujde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Podle izraelské televize prokurátorka Edna Arbelová hodlá v příštích dnech doporučit generálnímu prokurátorovi, aby byla vznesena obžaloba proti premiérovi Arielu Šaronovi v souvislosti s úplatkářskou aférou. Pokud bude obžalován a bude se muset věnovat své obhajobě, měl by odstoupit, reagoval v neděli ministr národní infrastruktury Josef Paritzky.

Foto: Archív RockOpera Praha

Faust v RockOpeře Praha je postaven na emocích, vizuálním a hudebním zážitku, kterému kralují Mefistofeles Viktora Dyka a kreace Teatra Novogo Fronta

Článek

"Za takových okolností by premiér měl podat demisi. Očekávám od něj, že dnes řekne, že je připraven odejít domů a bojovat za prokázání své neviny," prohlásil člen kabinetu v místním rozhlasu.

Pro 76letého Šarona je to dosud nejvážnější ohrožení od doby, co aféra vyplula na povrch. Prokurátorka Arbelová k rozhodnutí dospěla na základě dostatečných důkazů vůči Šaronovi v korupčním případu, v němž již byl obviněn izraelský podnikatel David Appel.

Ten měl Šarona, jeho syna Gilada a nynějšího vicepremiéra Ehuda Olmerta uplácet, aby získal jejich podporu pro své obchodní záměry v Řecku a okolí Tel Avivu. Jen na Šaronův ranč v Negevské poušti měl Appel poukázat 690 000 dolarů a Gilada údajně platil jako znalce, ačkoli k tomu Šaronův syn neměl patřičné znalosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Šarona ohrožuje úplatkářská aféra

Telavivský soud ve středu obvinil izraelského realitního magnáta Davida Appela z poskytování úplatků předsedovi vlády Arielu Šaronovi a prvnímu vicepremiérovi...

Výběr článků

Načítám