Hlavní obsah

Při tankování v Riu de Janeiru vybuchlo auto na plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při tankování v brazilském Riu de Janeiru v úterý explodovalo auto na plyn. Řidiče výbuch odmrštil do vzduchu a muž skončil s těžkými zraněními v nemocnici, kde musel podstoupit operaci. Jeho manželka utrpěla lehká zranění, lékaři ji také hospitalizovali. Výbuch natočily bezpečnostní kamery čerpací stanice.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Kamery zachytily 67letého Brazilce Mária Magalhãese, jak při tankování otevíral kufr svého plynového auta, když vtom vozidlo explodovalo. Výbuch muže odhodil do vzduchu a poničil i čerpací stanici. Andreia Magalhãesová, manželka zraněného, ve chvíli výbuchu stála vedle dveří spolujezdce a utrpěla lehká zranění.

Muže převezli do nemocnice Souza Aguiar Municipal s těžkými zraněními a musel podstoupit operaci. Ženu s lehkými zraněními také hospitalizovali.

„Tankoval jsem a jeho auto bylo na druhé straně,“ popsal situaci taxikář Estevão Aguiar deníku O Dia. „Pak šel otevřít kufr svého auta. V tom momentě auto vybuchlo. Nejdříve jsme se lekli a utekli z místa, potom jsme se mu ale vrátili na pomoc,“ vypověděl taxikář.

Podle pracovníka čerpací stanice Huga Ruana mělo auto rezavou plynovou nádrž. Henrique Schneider, vedoucí místní agentury pro kontrolu vozidel, uvedl, že měla tato součástka v lednu projít údržbou.

V rozpáleném autě explodoval osvěžovač vzduchu, záběry budiž varováním pro řidiče

Koktejl

Po výbuchu je auto na odpis a narušila se konstrukce čerpací stanice. Provoz u ní museli po incidentu řídit dopravní policisté. Kriminalisté případ stále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám