Hlavní obsah

Při střetech na Západním břehu Jordánu zemřeli tři Palestinci

Při střetech mezi ozbrojenci a izraelskými vojáky v Dženínu na severu okupovaného Západního břehu Jordánu ve čtvrtek brzy ráno zahynuli tři Palestinci. Informoval o tom list The Times of Israel s odvoláním na palestinské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Twitter

Zásah v Dženínu

Článek

Palestinská média uvedla, že izraelská armáda vstoupila do města a do nedalekého uprchlického tábora. Místní křídlo palestinské teroristické skupiny Islámský džihád potvrdilo, že začalo na Izraelce střílet a házet po nich výbušniny. Izraelská armáda zatím úmrtí tří Palestinců ani operaci na Západním břehu nekomentovala.

Izraelská armáda zintenzivnila noční razie na Západním břehu Jordánu na jaře po sérii protiizraelských útoků, při kterých zahynulo 19 lidí. Izrael tvrdí, že cílem jeho operací je zabránit takovým útokům v budoucnu a že tak musí činit kvůli neúčinnosti palestinských bezpečnostních složek. Palestinci naopak noční razie do svých měst a vesnic považují za způsob, jak Izrael prohlubuje okupaci území, která Palestinci chtějí pro svůj budoucí stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám