Hlavní obsah

Při požáru baru ve Štýrském Hradci zahynula mladá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá žena zahynula a dalších 21 osob utrpělo těžká zranění při požáru během silvestrovské noci v baru v centru Štýrského Hradce. Příčina tragédie není zatím jasná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle prvních poznatků příčinou zřejmě nebyla zábavní pyrotechnika, ale spíše blíže neupřesněný technický defekt. Na vyšetřování se kromě hasičů podílí zemská kriminální policie.

Zranění skončili v nemocnici, přičemž tři z nich leží na jednotce intenzivní péče. Deník Kronen Zeitung upřesnil, že plameny vyšlehly kolem čtvrté hodiny ranní ve vstupním prostoru podniku.

Na místě propukla panika, některým návštěvníkům se přesto podařilo vyběhnout ven a zalarmovat hasiče, policii a záchrannou službu, jejíž pracovníci byli na místě během několika minut. „Zásah proběhl rychle. O silvestrovské noci jsou samozřejmě mnozí policisté v pohotovosti,“ potvrdil mluvčí štýrské policie Fritz Grunding.

Na nedalekém náměstí Karmeliterplatz poskytovali zdravotníci zraněným první pomoc, odkud je pak převáželi do nemocnic. Identitu zemřelé ženy úřady zatím nezveřejnily.

Starostka Štýrského Hradce Elke Kahrová reagovala na incident slovy, že je šokována. Rodině oběti vyjádřila soustrast a zraněným popřála brzké uzdravení.

Ohňostroj zapálil v Bratislavě střechu paneláku, evakuovali téměř 70 lidí

Stalo se

Reklama

Výběr článků

Načítám