Hlavní obsah

Při pětinásobné vraždě v Německu zemřel i Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUGSBURG

Jednou z obětí pětinásobné vraždy v turecké rodině v jihoněmeckém Augsburgu je Čech (26), jenž v bytě dočasně žil. Oznámila to v úterý tamní policie s tím, že na muže (37) podezřelého ze spáchání masakru byl vydán mezinárodní zatykač. Údajně zmizel do Turecka.

Foto: Dana Ehlová

Základem pro položení umělého trávníku jsou kvalitní podkladové vrstvy.

Článek

To, že je mezi mrtvými i občan ČR uvedl pro ČTK v prvních informacích augsburgský policejní mluvčí. "Byl to český státní příslušník. Znám sice jeho jméno, ale nemohu jej předávat médiím," řekl. "Víme jen to, že to byl známý, který se zdržoval u syna rodiny. Důvod jeho pobytu ještě není jasný," dodal mluvčí.

Na rozdíl od předchozích tvrzení německé policie se však ukázalo, že zabitý Čech neměl české, ale německé občanství a ve Spolkové republice trvale žil. "Německá policie potvrdila, že tento člověk, o kterém se spekulovalo, není českým občanem. Je sice původem z Česka, ale má německé státní občanství a trvalý pobyt v Německu," řekl ČTK mluvčí českého ministerstva zahraničí Vít Kolář. České úřady se proto celou záležitostí nebudou dále zabývat, neboť nespadá do jejich působnosti.

Pachatelem nejspíše člen rodiny

Pachatelem je s největší pravděpodobností člen rodiny, který vedle Čecha zavraždil v neděli svou tureckou manželku (29), její dceru (7) z prvního manželství, bratra (25) a matku (53). Mrtvé našel až v pondělí přítel rodiny, který měl od domu klíče.

Policie k útoku uvedla, že byl neuvěřitelně brutální. Oběti byly nalezeny v různých pokojích, a to od přízemí do prvního patra. Pachatel zřejmě vraždil celou noc. Masakr přežil pouze pes, kterého si podezřelý s největší pravděpodobností vzal s sebou do Turecka.

Motiv brutálního útoku není zatím znám. Policie nicméně naznačuje, že by za ním mohla být žárlivost. Podezřelý muž totiž s manželkou delší dobu nežil, odloučením podle vyslechnutých svědků značně trpěl. Na případu nyní pracuje 32členný policejní tým.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám