Hlavní obsah

Autobus s českými turisty havaroval na Slovensku. Devět zraněných

Aktualizováno

Při obci Dolný Bar v okresu Dunajská Streda havaroval ve čtvrtek autobus, který byl plně obsazený českými turisty. Slovenská policie na sociální síti informovala, že devět cestujících utrpělo zranění.

Foto: Policie SR

Poškozený vůz s českými turisty

Článek

„Autobus jel ve směru na Veľký Meder, když čtyřiatřicetiletá řidička z dosud nezjištěných příčin sjela ze silnice a autobus bokem narazil do stromu. Vozidlo nakonec opět skončilo na vozovce,“ upřesnila slovenská policie.

Policisté podrobili řidičku dechové zkoušce s negativním výsledkem. „Přesné příčiny nehody vyšetřujeme,“ dodala policie.

Foto: Hasičský a záchranný sbor

Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník

Podle policie několik českých turistů utrpělo lehká i těžká zranění. Televize Joj upřesnila, že dva čeští turisté utrpěli vážná zranění. Na místo byl proto přivolán záchranářský vrtulník a psychologická pomoc.

Podle webu tvnoviny.sk v autobusu cestovali senioři z České republiky, kteří směřovali na rekreační pobyt do termálních lázní ve městě Veľký Meder. Do cíle jim scházelo necelých 15 kilometrů. „Pro nezraněné cestující přijel evakuační autobus, který je odvezl do kulturního domu v nedaleké obci. Tam pro ně přijede autobus z České republiky, který je odveze domů,“ uvedl web.

Z důvodu dokumentování nehody a odstraňování jejích důsledků byla silnice první třídy na několik hodin zcela uzavřena. Na místě zasahovali hasiči z Dunajské Stredy, Galanty a Trnavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám