Hlavní obsah

Při cvičení polských speciálních sil v Tatrách se utrhla lavina. Zemřel voják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při výcviku příslušníků polských speciálních sil v oblasti tatranského štítu Malé Rysy se v úterý pod jedním z vojáků utrhla lavina; muž se zřítil a zemřel. V Polsku jde za tento měsíc o třetí případ, kdy během cvičení přišel o život někdo z vojáků.

Foto: Profimedia.cz

Polské Tatry

Článek

Polská armáda informovala, že navzdory snahám horské služby se vojáka nepodařilo zachránit. Portál onet.pl uvedl, že šlo o 30letého příslušníka jednotky speciálních sil z Krakova. V horách byl s ostatními vojáky na lyžích. Případ vyšetřuje vojenská policie.

V pondělí ve výcvikovém prostoru ve Slezském vojvodství přišli o život dva vojáci, když odpalovali trinitrotoluen. Začátkem března zemřeli dva vojáci v Drawsku Pomorském na severozápadě Polska poté, co do nich najelo vojenské pásové vozidlo.

V reakci na tyto události dnes vedení polské armády oznámilo, že na nařízení ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysze neprodleně zahájí kontrolu procedur a bezpečnostních opatření platných při vojenských cvičeních. Do konce této kontroly vojáci nebudou během výcviku používat výbušniny a bojové látky. Neplatí to ovšem pro vojáky připravující se na zahraniční mise ani pro výcvik ukrajinských vojáků.

Tragédie na cvičení polské armády. Mladého vojáka přejelo pásové vozidlo

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám